Chakra’s en chakrahealing

Chakra’s zijn energiecentrales in ons lichaam, die ook energiebronnen of energiewielen worden genoemd. Ieder lichaam bestaat uit zeven hoofdchakra’s met elk hun eigen kleur en eigenschappen. Een chakra is een centrum van activiteit die levenskracht en levensenergie ontvangt, assimileert en uitdrukt. De chakra’s hebben hun plaats in het fysieke lichaam, in die gebieden waar de belangrijkste zenuwknooppunten voorkomen. De 7 hoofdchakras van het lichaam zijn respectievelijk:

chakra's, chakras, energielichaam· Muladhara chakra

De muladhara chakra wordt ook wel wortelchakra genoemd. De ligging van deze chakra is in het perinuem en de kleur die bij deze chakra hoort is rood. Deze chakra heeft te maken met aarding en gevoelens als vertrouwen en veiligheid.

· Svadhisthana Chakra

De kleur die bij de tweede chakra hoort is oranje. Deze chakra bevindt zich onder de navel en houdt o.a. verband met emoties en seksualiteit.

· Manipura Chakra

De derde chakra of wel de solar plexis, zetelt 2-3 cm boven de navel. De kleur die hierbij hoort is geel en het relateert tot je zelfvertrouwen.

· Anahata Chakra

De Anahata of hartchakra, verbindt je lichaam en geest. Deze chakra heeft te maken met de liefde, in het bijzonder de liefde voor jezelf. De plek van deze chakra is in de borstkas.De kleur die bij deze chakra hoort is rose.

· Vissudha Chakra

De Vissudha chakra, wordt ook wel de keelchakra genoemd en heeft alles te maken met communicatie. Deze chakra ligt in de keel en de kleur die hierbij hoort is lichtblauw.

· Ajna Chakra

De kleur die bij de Ajna chakra hoort is lichtpaars. Deze derde oog chakra heeft te maken met je intuitie.

· Sahasrara Chakra

De Sahasrara chakra is je verbinding met het universum. Deze chakra wordt ook wel kruinchakra genoemd en de ontwikkeling hiervan heeft te maken met het vergaren van de hoogste spirituele kennis.

Een chakra kun je vergelijken met de energieleverancier van je woning. Het heeft als doel om het lichaam van energie te voorzien. Door indrukken en leed uit het verleden, kunnen chakra’s uit balans raken. Wanneer dit gebeurt kunnen er zowel mentale als psychische klachten optreden. Deze chakra’s kunnen geherbalanceerd worden. Dit geschiedt door middel van visualisatie tijdens meditatie, oftewel chakrahealing. Het doel van chakrahealing, is om de chakra’s of energiecentrales van het lichaam weer in balans te brengen, waardoor de energiestroom in het lichaam wordt geoptimaliseerd en je terug kan komen in je eigen kracht. Tijdens de visualisatue ga ik samen met jou op zoek naar indrukken, emoties, pijn of overtuigingen welke jij onbewust hebt vastgehouden. Dit oud leed ga ik samen met jou verwijderen, waarna ik de chakra samen met jou in zijn originele staat terugbreng. Zo wordt het lichaam en het onderbewustzijn, door de chakra’s, in staat gesteld optimaal te functioneren en kom jij terug in je eigen kracht.

Openingstijden

Ma. 09.00 - 17.00
Di. 09.00 - 17.00
Wo. Gesloten
Do. 09.00 - 17.00
Vr. 09.00 - 17.00
Za. Gesloten
Zo. Gesloten

Contact

+31 (0)6 538 500 78
info@leefinlicht.nl

©Copyright 2018 - 2021 Leef in Licht