chrysanthemum-757439_1920

Nieuw: meditatie avonden

Vanaf nu organiseert Leef in Licht meditatie avonden waar je je voor kunt inschrijven. Samen beleven we een fijne avond waar je tot rust komt en dichter tot je ware zelf komt.

Wat is meditatie?

Meditatie ontwikkelt innerlijke geluk, tevredenheid en kalmte. Dit is een krachtige manier om je bewustzijn tot hoge niveau te doen groeien; in staat van harmonie te leven; jezelf persoonlijk te transformeren; realisatievermogen te ontwikkelen waardoor je dicht bij je ‘ZIJN’ komt.

Meditatie helpt mensen om emoties te overwinnen en in plaats daarvan een kalme, vredige geest te creëren waardoor je een gezond en stressvrij lichaam ontwikkelt.

Kijk in de agenda voor meer informatie over de komende data.

Destiny met chakras

Chakra’s en chakrahealing

Chakra’s zijn energiecentrales in ons lichaam, die ook energiebronnen of energiewielen worden genoemd. Ieder lichaam bestaat uit zeven hoofdchakra’s met elk hun eigen kleur en eigenschappen. Een chakra is een centrum van activiteit die levenskracht en levensenergie ontvangt, assimileert en uitdrukt. De chakra’s hebben hun plaats in het fysieke lichaam, in die gebieden waar de belangrijkste zenuwknooppunten voorkomen. De 7 hoofdchakras van het lichaam zijn respectievelijk:

chakra's, chakras, energielichaam· Muladhara chakra

De muladhara chakra wordt ook wel wortelchakra genoemd. De ligging van deze chakra is in het perinuem en de kleur die bij deze chakra hoort is rood. Deze chakra heeft te maken met aarding en gevoelens als vertrouwen en veiligheid.

· Svadhisthana Chakra

De kleur die bij de tweede chakra hoort is oranje. Deze chakra bevindt zich onder de navel en houdt o.a. verband met emoties en seksualiteit.

· Manipura Chakra

De derde chakra of wel de solar plexis, zetelt 2-3 cm boven de navel. De kleur die hierbij hoort is geel en het relateert tot je zelfvertrouwen.

· Anahata Chakra

De Anahata of hartchakra, verbindt je lichaam en geest. Deze chakra heeft te maken met de liefde, in het bijzonder de liefde voor jezelf. De plek van deze chakra is in de borstkas.De kleur die bij deze chakra hoort is rose.

· Vissudha Chakra

De Vissudha chakra, wordt ook wel de keelchakra genoemd en heeft alles te maken met communicatie. Deze chakra ligt in de keel en de kleur die hierbij hoort is lichtblauw.

· Ajna Chakra

De kleur die bij de Ajna chakra hoort is lichtpaars. Deze derde oog chakra heeft te maken met je intuitie.

· Sahasrara Chakra

De Sahasrara chakra is je verbinding met het universum. Deze chakra wordt ook wel kruinchakra genoemd en de ontwikkeling hiervan heeft te maken met het vergaren van de hoogste spirituele kennis.

Een chakra kun je vergelijken met de energieleverancier van je woning. Het heeft als doel om het lichaam van energie te voorzien. Door indrukken en leed uit het verleden, kunnen chakra’s uit balans raken. Wanneer dit gebeurt kunnen er zowel mentale als psychische klachten optreden. Deze chakra’s kunnen geherbalanceerd worden. Dit geschiedt door middel van visualisatie tijdens meditatie, oftewel chakrahealing. Het doel van chakrahealing, is om de chakra’s of energiecentrales van het lichaam weer in balans te brengen, waardoor de energiestroom in het lichaam wordt geoptimaliseerd en je terug kan komen in je eigen kracht. Tijdens de visualisatue ga ik samen met jou op zoek naar indrukken, emoties, pijn of overtuigingen welke jij onbewust hebt vastgehouden. Dit oud leed ga ik samen met jou verwijderen, waarna ik de chakra samen met jou in zijn originele staat terugbreng. Zo wordt het lichaam en het onderbewustzijn, door de chakra’s, in staat gesteld optimaal te functioneren en kom jij terug in je eigen kracht.

1987542ebf3ec6a478803fad76bdb1e99d48

Een nieuw begin

buddha, gelukkig nieuwjaarLieve Mensen,

Met z’n allen zijn wij het Nieuwjaar 2016 ingegaan, met nieuwe voornemens, nieuwe wensen en nieuwe verwachtingen…

Een ieder volgt hierin zijn/haar eigen waarheid om het Nieuwjaar een nieuw leven in te blazen, en toch staat het leven niet stil…iedere dag moet net een Nieuwjaar worden.

De manier waarop ik het leven ervaar is vaak heel intens en diep. Tijdens mijn ervaringen ga ik door processen die mij dichter bij mijn gevoel brengen, waardoor ik bewuster wordt van mijn ‘Zijn’. Deze manier van intens leven gun ik een ieder…Grijp daarom het Nieuwjaar aan als gelegenheid om een nieuw begin te maken

In hoeverre beleeft u iedere dag als een Nieuwjaar en bent u zich er bewust van? Laten wij samen in dit jaar bewuster worden van onze ware ‘Ik’ of onze ware ‘Zijn’.

Een nieuw begin is om: te helen van je innerlijke strijd

Een nieuw begin is om: jezelf lief te hebben zoals je bent, hoe je bent en wie je bent

Een nieuw begin is om: te investeren in jezelf in de vorm van tijd, kennis en spirituele groei

Een nieuw begin is om: bereid zijn je lichaam te helpen helen door je oude leed los te laten

Healingpraktijk Bridj staat voor het ontdekken van je ware ‘Zijn’, wie ben ik en wat ben ik!

Hierbij wordt je in staat gesteld om jouw ongelimiteerde schatkamer te ontdekken waar velen geen weet van hebben. Een nieuw begin is om nieuw zaad te zaaien. Maak jij nu een nieuw begin en kijk wat jij allemaal kan doen veranderen in het leven…

Samen met jou wenst Healingpraktijk Bridj dit nieuw jaar in te luiden en de reis te maken naar jouw ware zijn. Wij nodigen jou daarom ook uit om ons via facebook en de website in de gaten te houden, waar wij je op de hoogte zullen houden van diverse acties en spirituele onderwerpen via onze twee-wekelijkse blog. Ook willen wij je tegemoetkomen in de reis naar jouw innerlijke kind, door middel van meditatieavonden en andere activiteiten.

Leef in Licht wenst je veel liefs, licht en een jaar vol groei….

Energetische invloed

Energetische invloed op ons lichaam

energetische invloed op ons lichaam, energielichaamHet fysieke lichaam is wat wij waarnemen met ons blote oog, ‘de materie’. Alles wat wij ervaren wordt opgeslagen in de hersenen. De hersenen maken geen onderscheid tussen bewuste of onbewuste, positieve of negatieve ervaringen.

De positieve ervaringen geven een goed gevoel. Negatieve ervaringen worden vaak weggedrukt of zorgen voor onrust (niet in balans zijn). Dit zijn vaak vastgeroeste overtuigingen, emotie, angsten of trauma’s van het verleden. Doordat we deze negatieve ervaringen bewust of onbewust blijven vasthouden, worden er blokkades gevormd. Dit leidt tot lichamelijke en psychische of chronisch klachten. Er is geen medicijn die de dokter voor kan voorschrijven, die een permanente oplossing heeft voor deze klachten. Vaak voelt men zich machteloos, jezelf niet van pijn, verdriet of angst kan genezen/bevrijden.

De blokkades die de negatieve ervaringen veroorzaken in het fysieke lichaam, vormen verstoringen in de energiestroom van het energetische lichaam. Dit lichaam bevat 7 chakra’s, ook wel bekend als onze energiecentrales. Deze chakra’s zijn energiecentrales (met elk een eigen kwaliteit), die een energetisch veld om ons lichaam genereren, de Aura. De Aura bestaat uit een aantal energie-lagen. De chakra’s zijn met elkaar verbonden en zorgen er samen voor dat het fysieke lichaam in balans blijft.De verstoringen zorgen voor een onrustig gevoel, het lichaam is niet meer in balans. Door deze verstoringen te verhelpen, keert de rust weer terug, en de lichamelijke en psychische klachten verdwijnen. De energetische massage verhelpt deze verstoringen.

Ieder mens wordt geboren met een zelfhelend vermogen. Dit geldt niet alleen voor fysieke pijn, maar ook voor emotionele pijn. Wanneer je er bewust wordt van hoe dit werkt, zul je onverwachte emoties beter kunnen plaatsen.

Openingstijden

Ma. 09.00 - 17.00
Di. 09.00 - 17.00
Wo. Gesloten
Do. 09.00 - 17.00
Vr. 09.00 - 17.00
Za. Gesloten
Zo. Gesloten

Contact

+31 (0)6 538 500 78
info@leefinlicht.nl

©Copyright 2018 - 2021 Leef in Licht